Racing Genk onthutst na 'steen door venster'

16 februari 2014, 13:23

Racing Genk boekte zaterdag een 0-1 zege bij Lierse SK, maar die prestatie werd overschaduwd door het gedrag van de Genkse supporters. Zij maakten met enkele spandoeken duidelijk dat zij de sportieve malaise van hun favoriete club zat zijn. Bovendien werd eerder deze week een steen door een raam van het huis van algemeen directeur Dirk Degraen gegooid.

"Er werd een grens overschreden. De club is geschrokken en is onthutst door wat er gebeurd is", aldus Genk in een verklaring op de clubwebsite. De Belgische ploeg, onder leiding van Mario Been, is bezig aan een teleurstellend seizoen. Negen van de laatste twaalf wedstrijden in de nationale competitie werden verloren.

"We geven toe dat het op sportief vlak niet loopt zoals iedereen met een Genks hart had gehoopt. We begrijpen dat de supporters hierdoor gefrustreerd raken en hun onvrede willen uiten", vervolgt Genk. "Als club staan we daar zoveel mogelijk voor open en proberen we in dialoog te gaan. De boodschappen laten ons niet koud en iedereen doet er alles aan om die protesten om te buigen in gejuich. Maar wij zijn een mooie, warme familieclub. En daar past geen 'steen door een venster' bij."

"We willen oproepen tot kalmte en verzekeren jullie dat we er alles aan doen om uit dit sportieve dal te kruipen. De eerste stap in die richting werd in Lier gezet. Maar we verzekeren jullie dat we de volgende stappen enkel maar kunnen zetten als iedereen, en zeker onze fans, zich als één blok achter ons scharen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen