Roma geeft op: "Kampioenschap niet realistisch"

10 maart 2014, 10:02

Juventus gaat dit seizoen opnieuw kampioen van Italië worden. Die conclusie trekt Rudi Garcia, de coach van AS Roma. De ploeg uit de hoofdstad begon dit seizoen fantastisch met tien zeges op rij, maar pakte daarna in zestien duels 'slechts' 28 punten. Door de nederlaag van afgelopen zondag tegen Napoli, de nummer drie van de ranglijst, is de achterstand op koploper Juventus opgelopen tot veertien punten.

Roma heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Juventus en kan de achterstand op de ploeg uit Turijn dus nog verkleinen tot elf punten, maar ook dat is volgens Garcia een niet te overbruggen gat. "Mathematisch gezien is de strijd om het kampioenschap nog niet voorbij, maar realistisch gezien wel", erkende hij na afloop van de nederlaag tegen Napoli. "Het gat is enorm, voor ons is vooral belangrijk om onze komende wedstrijd te winnen. Misschien hebben we dan weer wat spelers terug, hopelijk kan Francesco Totti zijn rentree maken."

Juventus werd ook de afgelopen twee seizoenen kampioen van Italië. Als AS Roma de tweede plek op de ranglijst vast weet te houden, plaatst het zich rechtstreeks voor de Champions League. Ook de nummer drie van Italië mag volgend seizoen het miljoenenbal in, maar moet dan wel een voorronde spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen