Milan-tiental knokt zich terug, maar verliest toch weer

16 maart 2014, 17:03

Opnieuw heeft Clarence Seedorf een tegenvaller te verwerken gekregen bij AC Milan. De ploeg van de debuterende hoofdcoach verloor in het eigen San Siro, na een fraai voetbalgevecht, met 2-4 van Parma. Het is al de derde competitienederlaag op rij voor Milan, dat tussendoor ook uitgeschakeld werd in de Champions League. Atletico Madrid bleek afgelopen dinsdag met duidelijke cijfers (4-1) te sterk.

De nare smaak van die CL-eliminatie wilde Milan wegspoelen tegen Parma, maar al binnen zes minuten leek de ploeg opnieuw een verloren wedstrijd te spelen. Doelman Christian Abbiati kreeg rood voor een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en Antonio Cassano benutte de toegekende penalty. Toen diezelfde Cassano er vlak na rust 0-2 van maakte leek het duel definitief beslist, maar Milan toonde karakter. Het richtte zich op en leek door doelpunten van Adil Rami en Mario Balotelli (penalty) loon naar werken te krijgen, maar Amauri besliste anders. Vlak nadat Balotelli Milan langszij gebracht had, maakte hij de 2-3 voor Parma. Diep in blessuretijd strooide Jonathan Biabiany nog wat extra zout in de wond van Milan door de eindstand op 2-4 te bepalen.

Bij Milan had de inmiddels omstreden Seedorf opnieuw basisplaatsen ingeruimd voor Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Met name Emanuelson speelde geen gelukkige wedstrijd. Door de nederlaag raakt Milan verder verzeild in het moeras van de middenmoot en lijkt het plaatsing voor Europees voetbal te kunnen vergeten.

Onderin deed Sassuolo goede zaken, het won voor eigen publiek met 3-1 van Catania. Ook een andere degradatiekandidaat, Livorno, won. Thuis tegen Bologna werd het, ondanks twee rode kaarten, 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen