Seedorf passeerde Balotelli: "Koos voor Pazzini"

24 maart 2014, 11:51

Clarence Seedorf had voor de wedstrijd tegen Lazio een opvallende wijziging in petto. De coach van AC Milan besloot Mario Balotelli op de bank te laten beginnen. De vedette mocht pas na rust invallen.

Op de plek van Balotelli speelde Giampaolo Pazzini. Een tactische keuze, liet Seedorf na afloop van het duel weten. "Ik vond dat we, gezien zijn kwaliteiten, in deze wedstrijd meer aan Pazzini zouden hebben. Ik heb simpelweg gekozen voor de elf spelers waarmee we, volgens mij, de tegenstander het meest pijn konden doen."

De keuze van Seedorf pakte prima uit, want Milan nam in Rome een 0-1 voorsprong. Met deze stand op het scorebord bracht hij tien minuten na rust alsnog Balotelli binnen de lijnen, hij verving middenvelder Keisuke Honda. "Ik was ervan overtuigd dat we Lazio konden verrassen door een extra aanvaller in te brengen", legt Seedorf uit in gesprek met Sky Sport Italia. "Maar helaas viel even later de gelijkmaker en bleef het daarbij."

Door het gelijkspel lijkt Seedorf weer wat lucht te hebben, al heeft de coach naar eigen zeggen niet het idee dat zijn baan al op het spel staat. "Ik heb geen enkele indicatie gekregen dat ik punten moesten halen om mijn baan te behouden, zoals in diverse media stond. Ik vertrouw op de indicaties die ik kreeg toen ik mijn contract tekende. Ik geniet ervan om trainer van Milan te zijn en ontwikkel mezelf iedere dag. Als team werken we keihard en het resultaat van deze wedstrijd is voor iedereen een stap in de juiste richting", aldus de Nederlander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen