Ajax met De Sa en Boilesen in de basis tegen AZ

27 maart 2014, 19:39   Bijgewerkt: 27 maart 2014, 20:03

Niet Ricardo Kishna, maar Lesley de Sa staat tegen AZ in de basis bij Ajax. De 20-jarige vleugelspeler vormt in Alkmaar met Kolbeinn Sigthórsson en Lasse Schöne de Amsterdamse voorhoede. In het doel van Ajax staat Kenneth Vermeer, zoals ook in de afgelopen bekerwedstrijden het geval was. Nicolai Boilesen, die hersteld is van zijn blessure, start ook.

De keuze van coach Frank de Boer voor De Sa is opvallend, want naast Kishna had de trainer ook kunnen kiezen voor FC Barcelona-huurling Bojan Krkic. Door zijn keuze voor rechtspoot De Sa speelt Schöne vanaf links. In de spits staat Sigthórsson, mede omdat Siem de Jong opnieuw geveld is door een blessure.

De opstelling van AZ bevat geen verrassingen. Coach Dick Advocaat kiest voor zijn inmiddels vertrouwde formatie, Centraal achterin spelen Jeffrey Gouweleeuw en Nick Viergever, Jan Wuytens zit op de bank.

De halve finale van de KNVB Beker tussen AZ en Ajax begint om 20.45 uur. De winnaar speelt op 20 april in de Rotterdamse Kuip in de eindstrijd tegen PEC Zwolle, dat woensdag wist te winnen van NEC.

Opstellingen

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; De Sa, Sigthórsson, Schöne.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen