Vermeer: "Voorgevoel dat hij voor die hoek ging"

27 maart 2014, 23:42

Zeker wist Kenneth Vermeer het niet, toen Aron Johannsson aanlegde voor zijn penalty. Afgelopen weekend, tegen PEC Zwolle, had de Amerikaanse spits van AZ zijn strafschop rechts van de keeper geschoten. Maar het voorgevoel van Vermeer zei hem dat Johannsson ditmaal voor de andere hoek zou gaan.

Dat voorgevoel bleek juist, want Johansson schoot de bal inderdaad links van de doelman. En evenals vier dagen geleden tegen PEC Zwolle, ging de bal er niet in. Vermeer zat er goed bij en botste de bal terug het veld in. "Ik wist dat Johannsson zijn strafschoppen over het algemeen spreidt, hij heeft geen vaste hoek", zei de doelman van Ajax na afloop tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Maar hij heeft een lichte voorkeur voor links en ik had een voorgevoel dat hij daar nu ook zou schieten. Ik probeer langs te wachten en kon de bal pakken."

Schöne was dus de matchwinner, maar Vermeer door zijn keeperswerk de man van de wedstrijd. Zeker omdat hij na rust met een fraaie reflex ook Johann Berg Gudmundsson van scoren afhield. Een gebrek aan wedstrijdritme leek Vermeer, in de competitie tweede keeper, niet te hebben. "Ik weet dat ik er soms vanuit het niets moet staan. Dat heb ik vaker gedaan. Ik was blij dat ik op tijd fit was voor deze wedstrijd, de afgelopen week had ik last van een lichte blessure. Heel veel te doen heb ik niet gehad deze wedstrijd, het ging om een paar momenten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen