Sterk AZ slikt kleine nederlaag tegen Benfica

Ger
3 april 2014, 23:02   Bijgewerkt: 4 april 2014, 00:03

AZ heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in het eerste duel met Benfica. Voor eigen publiek speelden de Alkmaarders een puike wedstrijd, maar leverden verschillende kansen geen treffer op. Benfica sloeg vlak na de pauze wél toe via Eduardo Salvio. De return in de kwartfinales van het toernooi om de Europa League is volgende week.

Voor AZ was de confrontatie met Benfica op voorhand al een lastige klus. De Portugezen, 32-voudig landskampioen, stonden de laatste vijf seizoenen liefst vier keer in de kwartfinale van het tweede Europese bekertoernooi. Vorig jaar werd bovendien de eindstrijd bereikt. In Amsterdam ging Benfica toen onderuit tegen Chelsea (1-2). Dit seizoen werd op weg naar de kwartfinales afgerekend met PAOK Saloniki en Tottenham Hotspur.

De kleine vleugelspeler nam in de vijfde minuut direct al het eerste gevaar voor zijn rekening met een hard schot voorlangs. Zijn voorbereiding bij een grote kans van Aron Jóhannsson verdiende ook een pluim. Met een geweldige actie trok Beerens naar binnen, waarna hij de Amerikaanse international vrij voor het vijandelijke doel zette. De inzet van Jóhannsson ging echter via keeper Artur over de achterlijn.

Steven Berghuis, de andere vleugelspeler van AZ, zorgde eveneens voor dreiging. Hij probeerde het twee keer met een schot van afstand, maar in beide gevallen stond Artur zijn mannetje. Benfica, met Miralem Sulejmani en Filip Djuricic op de bank, liet het initiatief bewust aan de thuisploeg en loerde met enkele uitvallen op succes. Vlak voor rust kwam AZ goed weg bij doelpogingen van Guilherme Sequeira en Rodrigo.

Voor AZ is de nederlaag pas de eerste in het hoofdtoernooi van deze editie van de Europa League. De Noord-Hollanders waren tien duels op rij ongeslagen, maar de eerste zeperd dreigt nu de inleiding te vormen van de Europese uitschakeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen