Faber: "Moeten draad oppakken en eigen spel spelen"

4 april 2014, 15:22

Nadat PSV in het eigen Philips Stadion verrassend kopje onder werd gedrukt door FC Groningen (2-3), wacht zaterdag de confrontatie met sc Heerenveen. Ernest Faber, die in aanloop naar het duel in het Abe Lenstra Stadion in plaats van de geopereerde Phillip Cocu verscheen op de persconferentie, wil in Friesland 'de draad oppakken'.

"Tegen FC Groningen wilden we misschien wel te graag en daarom speelden we wat te gehaast. In Heerenveen moeten we de draad oppakken en ons eigen spel spelen. Wij blijven gewoon naar onszelf kijken en moeten tegen sc Heerenveen laten zien wat we kunnen. We moeten zorgen dat we ons eigen spel spelen en op basis daarvan kansen creëren", zegt Faber op psv.nl.

Faber ging in op de fysieke gesteldheid van hoofdcoach Phillip Cocu, die operatief verlost werd van een tumor in zijn rug, maar inmiddels weer thuis is. "Het gaat goed met hem, hij herstelt voorspoedig. Deze week heb ik hem een aantal keren kort gesproken. In eerste instantie vanzelfsprekend over zijn gezondheid. Hij heeft een pittige operatie achter de rug en richt zich van dag tot dag op zijn herstel."

PSV kan in Heerenveen niet beschikken over de geschorste Jeffrey Bruma. Mathias Zanka Jørgensen lijkt zijn logische vervanger. "De kans is inderdaad groot dat hij speelt", liet Faber optekenen. Het ligt in de lijn der verwachting dat het basiselftal van de Eindhovenaren verder intact wordt gelaten. Stijn Schaars is wel een twijfelgeval. "Hij heeft een lichte blessure en kon daardoor maar deels meetrainen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen