Advocaat: "Misschien onderschat Benfica ons wel"

Ger
9 april 2014, 18:51

Trainer Dick Advocaat beseft dat AZ voor een lastige klus staat op bezoek bij Benfica. De Alkmaarse ploeg moet in de return van de kwartfinale in de Europa League een 1-0 achterstand wegwerken. Toch ziet Advocaat kansen voor zijn elftal.

"Benfica is Europese top. Dat zijn wij nog niet. In Alkmaar hebben we toch twintig minuten geweldig gespeeld en kansen afgedwongen tegen Benfica. Waarom zou dat donderdag niet weer kunnen? Als we compact spelen, kunnen we het iedere ploeg lastig maken", zegt Advocaat op de website van AZ. "Benfica heeft geweldige spelers, maar misschien onderschatten ze ons wel. Ik verwacht dat zij aanvallender gaan spelen dan in Alkmaar. Met onze snelheid voorin kunnen we wellicht een geniepig doelpunt maken. Dan wil ik het allemaal nog wel zien."

De Hagenaar valt in Portugal niet terug op het systeem met vijf verdedigers, zoals AZ bij Anzhi Makhachkala acteerde. "Toen speelden we met drie centrumverdedigers, omdat ik veel lange ballen verwachtte van Anzhi. Een extra kopper was toen gewenst. Benfica speelt meer combinatievoetbal over de grond. Dan heb je meer aan extra mensen rondom de bal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen