Vitesse experimenteert binnenkort met blindentribune

11 april 2014, 10:07

Vitesse experimenteert in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van zondag 27 april met een blindentribune. Het project wordt in samenwerking met Visio, een expertisecentrum voor slechtziende en blinde supporters, gestart. Dat meldt Vitesse via de officiële clubsite.

De blindentribune zal eenmalig geinstalleerd zijn op de Oost-tribune. Mensen met een visuele beperking krijgen met het middel de kans om de wedstrijd te beleven met behulp van een headset, waar commentatoren verslag doen van de wedstrijd en de sfeer. "Voor mensen met een visuele beperking kan het ervaren van een voetbalwedstrijd een hele uitdaging zijn. Er is veel geluid in het stadion en het speelveld ligt vaak op grote afstand. Het beleven van een wedstrijd is daardoor veel minder toegankelijk voor supporters met een visuele beperking. Het fenomeen blindentribune is een prachtige oplossing om toch live te kunnen genieten van een voetbalwedstrijd", luidt het statement van de club.

De intentie van Vitesse is om in het seizoen 2014/2015 te starten met een structurele blindentribune. Eerder openden onder meer Feyenoord, ADO Den Haag en FC Utrecht een dergelijke tribune voor mensen met een visuele beperking.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen