Stam liet Oranje 'voor eigen ontwikkeling' lopen

14 april 2014, 10:32

Jaap Stam heeft er bewust voor gekozen om af te zien van een functie als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. De voormalig verdediger kon vanaf komende zomer assistent van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink worden en hoewel hij vereerd was door het aanbod, besloot Stam 'nee' te zeggen.

"Ik heb gesprekken gehad met Guus en de KNVB", geeft Stam toe in een interview met OnsOranje.nl. "Dat vond ik mooi, het is ook een mooie job. Maar ik heb het niet gedaan omdat ik nog dagelijks op het veld wil staan. Bij het Nederlands elftal zijn er toch hele periodes waarin dat niet het geval is. Ik heb daarom gekozen voor mijn eigen ontwikkeling. Ik wil dagelijks met een team bezig zijn, zodat ik dat team en mezelf kan ontwikkelen."

Stam is momenteel assistent-trainer van Ajax en wil in de toekomst als coach op eigen benen staan. "Mijn doel is om hoofdtrainer te worden. Al kan ik niet zeggen wanneer dat zal gebeuren. Dat zien we vanzelf wel."

De technische staf van Oranje bestaat vanaf komende zomer uit Hiddink, Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. Hiddink neemt na het komende wereldkampioenschap in Brazilië de taken over van Louis van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen