Stewart: "Binnen een week verwacht ik witte rook"

17 april 2014, 18:47

AZ verwacht snel een nieuwe hoofdcoach te presenteren. Dat laat technisch directeur Earnest Stewart weten via de officiële kanalen. De Alkmaarders zijn op zoek naar een opvolger voor Dick Advocaat, die komende zomer vertrekt uit het AFAS Stadion.

"We zijn momenteel bij het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer in een vergevorderd stadium. Binnen een week verwacht ik witte rook, al kun je dat in dit soort zaken nooit exact zeggen", zegt Stewart op AZ.nl. De beleidsmaker laat zich niet opjagen. "Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. Bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gaan we altijd secuur te werk en worden er uitgebreide gesprekken gevoerd. De hoofdtrainer is binnen AZ namelijk een zeer belangrijke functie. We moeten goed bij elkaar passen. We zijn hard bezig om komend seizoen weer een toptrainer voor de spelersgroep te zetten."

In het geruchtencircuit wordt onder meer Marco van Basten aan AZ gelinkt. De voormalige bondscoach van Oranje vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen en is nog op zoek naar een nieuwe club. Ook Vitesse-trainer Peter Bosz zou in beeld zijn, maar die heeft naar verluidt bedankt voor de interesse. Fred Rutten (volgend seizoen Feyenoord) en Alfred Schreuder (FC Twente) zouden in een eerder stadium al hetzelfde hebben gedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen