Schwarzer (41) onder Chelsea-lat: "Heb ervan genoten"

23 april 2014, 09:24

Nu duidelijk geworden is dat Petr Cech door een schouderblessure dit seizoen niet meer in actie kan komen, zijn alle ogen bij Chelsea gericht op Mark Schwarzer. De 41-jarige Australiër kwam in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid (0-0) als invaller in de ploeg en presteerde prima. Hij hield zijn doel schoon.

Schwarzer kwam afgelopen zomer naar Chelsea, nadat hij jaren onder de lat had gestaan bij Fulham en Middlesbrough. Op Stamford Bridge is hij de vaste stand-in voor Cech en in die rol mocht hij dinsdag aan de bak in Madrid. Toen duidelijk werd dat de Tsjech niet verder kon, moest Schwarzer zijn trainingspak uittrekken. "Als keeper ben je het gewend dat je soms ineens moet invallen", zegt de routinier op de website van Chelsea. "Ik probeer me daar altijd op voor te bereiden. Het is altijd lastig om vanuit het niets in de ploeg te komen, maar de manager zei tegen me dat ik gewoon in mezelf moest geloven. Dat is, zelfs op mijn leeftijd, altijd fijn om te horen. De manager weet vaak op het goede moment de juiste dingen te zeggen."

"Je moet de situatie nemen zoals hij komt", zegt de ervaren doelman. "Zo is mijn rol binnen de club. Ik koester het feit dat ik de mogelijkheid krijg om zulke fantastische wedstrijden te spelen voor deze geweldige club. Ik heb genoten van dit duel. De sfeer in het stadion was fantastisch en hoewel ik al eens eerder tegen Atlético Madrid gespeeld had, is het fantastisch om hier in actie te komen in de halve finale van de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen