ADO zoekt investeerders om Chinese overname te voorkomen

7 juli 2014, 18:13   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:30

ADO Den Haag is naarstig op zoek naar Haagse investeerders om de overname van een Chinees bedrijf af te wenden. Dat meldt de NOS. Ook de gemeente is bij de zoektocht naar een investeerder betrokken.

Twee weken geleden werd duidelijk dat Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO), grootaandeelhouder van de eredivisionist, een principeovereenkomst met United Vansen International Sports Co. had gesloten over de aandelen van ADO. Het bedrijf zou met investeringen ADO Den Haag Europa in willen loodsen. Onder meer doelman Maarten Stekelenburg werd aan de club uit de hofstad gelinkt. ADO en Den Haag zien liever meerdere aandeelhouders uit de regio, zodat ADO niet afhankelijk wordt van één partij. 

"De Chinezen hebben toegezegd een investering van miljoenen euro's te zullen doen. Het duurt nog één, twee maanden tot de overname definitief is", zei clubeigenaar Mark van der Kallen toen. "De gemeente Den Haag moet officieel nog goedkeuring geven aan de overname, maar ik verwacht hier geen problemen. De gemeente kan de overname alleen tegenhouden als ze met een vergelijkbare of betere propositie komen." Eerdere pogingen om geldschieters te vinden liepen allemaal op niets uit.

Uiterlijk 16 juli moet de stad Den Haag haar oordeel uitspreken over de overname. De partijen die betrokken zijn willen geen uitspraken doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen