Luuk de Jong voor vijf seizoenen naar PSV

12 juli 2014, 13:18   Bijgewerkt: 12 juli 2014, 14:17

PSV heeft de komst van Luuk de Jong wereldkundig gemaakt. De Eindhovense club meldt op het digitale huis dat de aanvaller een contract voor vijf seizoen heeft ondertekend. De Jong komt over van Borussia Mönchengladbach, waar hij op een zijspoor was beland. In Eindhoven gaat De Jong met rugnummer negen spelen. PSV heeft naar verluidt 5,5 miljoen euro betaald voor de spits. 

De Jong maakte furore in shirt van FC Twente en werd met die club in 2010 kampioen van Nederland. Daarna vertrok de 23-jarige spits naar Borussia Mönchengladbach, maar die overstap werd geen succes. In twee seizoenen in Duitsland kwam hij tot zes competitietreffers. Gladbach besloot De Jong in de winterstop van afgelopen seizoen te verhuren aan Newcastle United, maar in Engeland was de spits niet één keer trefzeker.

De aanvaller is dan ook uit op eerherstel bij PSV, zo geeft hij aan op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik wil weer op het veld mijn kwaliteiten laten zien. De gesprekken met PSV waren heel positief en ik kijk er naar uit om hier te spelen."

Aankomende maandag zal de aanwinst voor het eerst meetrainen met de selectie van trainer Phillip Cocu. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen