Van Geel pareert kritiek op beleid: "Veel te gemakkelijk"

26 november 2014, 12:52

De supporters van Feyenoord leken eensgezind te zijn, na de teleurstellende en weinig kansrijke nederlaag tegen Besiktas (1-2), in de derde voorronde van de Champions League. De clubleiding van de Rotterdammers, die deze zomer een kwartet sterkhouders zag vertrekken, kreeg na afloop van het duel met de Turken de nodige kritiek te verwerken. Feyenoord was volgens velen niet slagvaardig genoeg, in het anticiperen op de uitgaande transfers.

"De kritiek is veel te gemakkelijk", zegt technisch directeur Martin van Geel in het Algemeen Dagblad. De technische leiding van Feyenoord werd niet alleen door de supporters, maar ook door enkele spelers (met name Ruben Schaken) bekritiseerd. "We hebben het daar intern met elkaar over gehad. De conclusie? Dat niemand bij Feyenoord zich dient te verschuilen achter excuses. Wij als directie niet, maar ook de spelers niet. Kritiek leveren mag, altijd, maar dan wel intern."

Van Geel zag de nederlaag tegen Besiktas naar eigen zeggen niet aankomen: "Dit Feyenoord had niet van Besiktas hoeven verliezen. Als dat vervolgens wél gebeurt, dan heeft iedereen daarin zijn eigen verantwoordelijkheid. Wij als clubleiding, maar óók de spelers in het veld. Niet jezelf achter iets of iemand anders verschuilen als je verliest", bijt de technisch directeur van zich af. "Er zijn vier belangrijke spelers vertrokken, dat klopt. Maar dat is toch inherent aan voetbal? Daar heeft toch elke Nederlandse club mee te maken?", vraagt Van Geel zich af.

Daags na het CL-verlies sloeg Feyenoord een dubbelslag op de transfermarkt. Goed nieuws, maar wel laat nieuws, vinden veel fans. "Met Bilal Basaçikoglu en Luke Wilkshire hebben we er nu twee spelers bij met wie we al heel lang bezig waren. Natuurlijk hadden we die liever een paar weken eerder gehad. Maar zo simpel werken die dingen natuurlijk niet", geeft Van Geel aan.

De technisch directeur wil met zorg en geduld investeren in gerichte aankopen. "Vergeet niet dat deze club financieel gezien van heel ver komt. We hebben heel gericht beleid gemaakt om Feyenoord weer gezond te krijgen. Een euro geven we pas uit als die eerst binnen is. Onze jeugd krijgt alle ruimte, ook nu weer. Moeten we dat nu opeens overboord gaan gooien? Feyenoord heeft financieel jarenlang aan het infuus gelegen. Dat hebben jullie als media veroordeeld - en terecht. Maar dan moeten we nu als de sodemieter een dure spits kopen? Omdat de helikopter tijdens de open dag anders te leeg is? Of om voor één wedstrijd tegen Besiktas een groot risico te nemen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen