Feyenoord zeker van Champions League-miljoenen: dit zijn de opbrengsten

25 april 2024, 22:52
Foto: © Imago

Feyenoord heeft zich officieel gekwalificeerd voor de Champions League van volgend seizoen. Door de zege op Go Ahead Eagles (1-3) kunnen de Rotterdammers de tweede plek niet meer kwijtraken aan FC Twente en is kwalificatie voor de groepsfase van het miljardenbal een feit.

Feyenoord zal dit seizoen als tweede eindigen. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft PSV een voorsprong van negen punten, plus een veel beter doelsaldo, terwijl nummer drie FC Twente twaalf punten achterstaat op de Rotterdammers. De tweede plek in de Eredivisie betekent rechtstreekse plaatsing voor de Champions League van het volgende seizoen. Daardoor kan Feyenoord weer flink gaan cashen; het miljardenbal levert veel geld op.

Hoeveel geld verdient Feyenoord in de Champions League?

Artikel gaat verder onder video

Elke club in het Europese hoofdtoernooi krijgt sowieso 15,64 miljoen euro bijgeschreven, dit wordt ook wel de startpremie genoemd. Daarnaast ontvangt het een ‘coëfficiëntenpremie’, die tussen de vijf en tien miljoen euro zal bedragen. Hierbij is het belangrijk op welke plek de Rotterdammers op deze lijst eindigen, momenteel staan ze dertigste. Door recettes en televisiegelden zal Feyenoord ook nog een bedrag ontvangen, wat een vergelijkbaar zal zijn met dit seizoen. Toen bedroeg dit 1,1 miljoen, aangezien twee miljoen euro met PSV moest worden verdeeld.

Ook tijdens het toernooi is er voor Feyenoord geld te verdienen. Bij een winstpartij mag het namelijk 2,8 miljoen euro bijschrijven, bij een gelijkspel 930.000 en een verliespartij levert niks op. Overwintering levert 9,6 miljoen euro op en vervolgens verder bekeren is zeer lucratief.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-aanwinst Hadj Moussa neergesabeld: 'Weggegooid geld'

Kersverse Feyenoord-aanwinst Anis Hadj Moussa krijgt kritiek. "Ik heb ook nou eens negentig minuten lang op Hadj Moussa zitten letten. Dat wordt helemaal niks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Lekker

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

OF niet?? hahahaha dat is gewoon serieus geld hoor hey. Hopelijk kunnen we een mooie speler aantrekken op nivo aangezien we weer de champions league ingaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen