Assistent-coach Blind: "Oranje deed zichzelf tekort op WK"

Ger
3 augustus 2014, 15:23

Danny Blind houdt dubbele gevoelens over aan derde plaats van Oranje op het WK in Brazilië. Volgens de assistent-trainer van het Nederlands elftal hebben de internationals zichzelf deze zomer tekortgedaan door geen wereldkampioen te worden.

"Wij kunnen terugkijken op een fantastisch WK. Van tevoren teken je daarvoor. Maar ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan. We hadden de mogelijkheid om wereldkampioen te worden. Per wedstrijd werd dat gevoel versterkt en straalden we meer uit dat we wereldkampioen kónden worden", aldus Blind in gesprek met de NOS. De oud-international heeft wel een verklaring waarom Nederland naast de titel greep. "Dat is omdat wij voetballend, dat heeft Van Gaal vaak genoeg verwoord, niet top waren."

"We waren bij het balbezit van de tegenstander en in verdedigend opzicht perfect, alleen in sommige wedstrijden hebben we in balbezit te weinig kunnen brengen. En dan met name tegen Argentinië. Toen was er slechts één goede kans van Robben, daar waar je er drie of vier moet hebben om een of twee goals te maken", weet Blind. "Dat was het verschil in die wedstrijd om in de finale te komen. Dan was Duitsland een heel zware kluif geworden, maar ook niet onhaalbaar."

Blind was de afgelopen twee jaar de assistent van Louis van Gaal bij Oranje. Die rol neemt hij ook voor zijn rekening naast de nieuwe bondscoach Guus Hiddink. Na het EK van 2016 wordt Blind zelf de eindverantwoordelijke.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen