Utrecht stapt naar FIFA: "We hebben recht op het geld"

11 augustus 2014, 14:23

FC Utrecht legt zich niet zomaar neer bij het feit dat het niet meedeelt in de transfer van Michel Vorm van Swansea City naar Tottenham Hotspur. De Domstedelingen claimen recht te hebben op een doorverkooppercentage van de transfersom, maar hoorden de kassa niet rinkelen. Utrecht is naar de FIFA gestapt.

"Wij willen weten waar het geld voor Michel is gebleven", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover FOX Sports. "Hij is een goede keeper, international, 30 jaar. Dan maak je mij niet wijs dat hij voor nul euro vertrokken is, zoals Swansea ons nu vertelt. We zouden samen investeren en profiteren van een eventuele transfer van Michel. Dat hadden we afgesproken met Swansea, maar dat gebeurt nu niet. Als het op deze manier kan werken, is de markt los. Dan kan Suárez voor 10 miljoen en de koffiejuffrouw van Liverpool voor 80 miljoen naar Barcelona. Het lijkt me dat dat niet de bedoeling is", bromt de Utrecht-directeur.

Utrecht verwachtte dertig procent van de transfersom, die met de overstap van Vorm naar de Spurs gemoeid was. Swansea betrok andere spelers, Ben Davies en Gylfi Sigurdsson, in de overeenkomst en stelt daardoor dat de Nederlandse club geen recht heeft op een doorverkooppercentage. Utrecht vindt van wel en ziet de zaak de FIFA-zaak met vertrouwen tegemoet. "De afspraak was waterdicht. Utrecht heeft recht op het geld. Het ligt nu bij de FIFA en we wachten de uitspraak af.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen