Heerenveen dankzij penalty en rode kaart langs Excelsior

23 augustus 2014, 22:02

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een 2-0 overwinning geboekt op promovendus Excelsior. Heerenveen kwam in het Abe Lenstra Stadion moeilijk tot scoren tegen de Rotterdammers, totdat Excelsior-doelman Jordy Deckers diep in de tweede helft Luciano Slagveer onderuit haalde. Deckers ontving rood en Marten de Roon benutte de daaropvolgende penalty. Sam Larsson zette de eindstand op 2-0.

Heerenveen stond voorafgaand aan de wedstrijd op slechts één punt en aasde op de eerste overwinning van het seizoen. De Friezen moesten het daarbij doen zonder smaakmaker Hakim Ziyech, die afgelopen week verkaste naar FC Twente. De grote vraag was hoe SC Heerenveen dit verlies vanavond wist op te vangen.

Ook in de tweede helft kampte Heerenveen met problemen in de afronding. De ploeg kreeg in de slotfase echter de nodige hulp van Excelsior-doelman Jordy Deckers. Tien minuten voor tijd mocht Luciano Slagveer op het vijandelijk doel afstormen. Deckers greep naast de bal en haalde de vleugelspeler onderuit: rode kaart en een penalty. Marten de Roon faalde niet en zette zijn ploeg op een verlossende 1-0. Bij Excelsior lag het daarna volledig open, waarna Sam Larsson volledig vrijgelaten de beslissende 2-0 mocht binnen schieten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen