Luuk de Jong: "Misschien tevreden met een gelijkspel"

24 augustus 2014, 11:59

Bijna alle ogen zijn tijdens dit eredivisieweekend gericht op de 59ste editie van Ajax - PSV. Inzet in de confrontatie in de Amsterdam ArenA is de koppositie, aangezien de ploegen na twee speelronden op nummer één en twee staan. Luuk de Jong, de nummer negen van PSV, zou eventueel kunnen leven met een punt.

"Misschien kunnen we ook tevreden zijn als we er een gelijkspel weghalen. Het ligt eraan hoe de wedstrijd verloopt", stelt De Jong in De Telegraaf. "We zijn allebei met twee overwinningen gestart. Ajax speelt weer hetzelfde spel als altijd en heeft met Vitesse en AZ al twee lastige tegenstanders verslagen. Wijzelf hebben tegen Willem II en NAC fases gehad, dat het even niet liep. De foutjes werden toen net niet afgestraft. Zulke foutjes moeten  we tegen Ajax niet maken, want zij zijn natuurlijk veel effectiever en maken daar wel gebruik van", beseft De Jong.

PSV moet leren van de fouten, geeft de spits aan: "We hebben met elkaar gesproken over die mindere fases in de eerste twee wedstrijden. We geven vaak de tegenstander hoop door eigen fouten en dat moet uit ons spel. Je kunt altijd een mindere dag hebben, maar de taken die je krijgt opgelegd, kun je altijd uitvoeren."

De Jong vindt dat de PSV'ers van elkaar moeten leren en elkaar de waarheid moeten zeggen: "Omdat we met veel jongens van dezelfde leeftijd zijn, die elkaar al langer kennen, moet je proberen te voorkomen dat het te vriendschappelijk allemaal wordt. Je moet wel op de juiste momenten de juiste dingen tegen elkaar kunnen zeggen en kritisch blijven naar elkaar toe. Ik merk, dat dit steeds beter gaat in het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen