Legia blij met eliminatie Celtic: "Voetbal heeft gewonnen"

27 augustus 2014, 13:25

De nederlaag van Celtic in de laatste voorronde van de Champions League heeft voor het nodige leedvermaak gezorgd bij Legia Warschau. De Poolse kampioen veegde in de vorige voorronde de vloer aan met de Schotten, maar raakte deze zege kwijt toen bleek dat het een niet-speelgerechtigde speler had laten invallen.

Legia won de eerste wedstrijd tegen Celtic in de derde voorronde van de Champions League met 4-1, in Glasgow werd met 0-2. Omdat de Polen in de slotfase van de return een niet-speelgerechtigde speler lieten invallen, werd het resultaat van dat duel omgezet in een reglementaire 3-0 zege voor Celtic. Daardoor ging niet Legia, maar Celtic door naar de laatste voorronde van de Champions League. Het resultaat over twee duels was namelijk 4-4, waarbij het ene uitdoelpunt van Celtic de doorslag gaf. Legia tekende hier protest tegen aan, maar ving bot bij de Europese voetbalbond UEFA.

Het feit dat Celtic nu toch uitgeschakeld is, doet Legia blijkbaar goed. Direct na afloop van de wedstrijd van de Schotten tegen NK Maribor (0-1), plaatste Legia een tweet met daarin alleen '#footballwon', voetbal heeft gewonnen. Het bericht van de Poolse club ging 'viral' en is al zo'n 10.000 keer geretweet.

Overigens is de kans aanwezig dat Legia en Celtic elkaar weer treffen in de groepsfase van de Europa League. De Polen spelen donderdag in de laatste voorronde van de EL tegen FK Aktobe uit Kazachstan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen