Argentinië neemt revanche dankzij weergaloze Di Maria

3 september 2014, 22:42   Bijgewerkt: 3 september 2014, 23:02

Aan de hand van een weergaloze Angel Di Maria heeft Argentinië een kleine revanche genomen op Duitsland voor de verloren WK-finale van eerder deze zomer. De Zuid-Amerikanen waren woensdag in Düsseldorf met 2-4 te sterk voor de viervoudig wereldkampioen. Di Maria, sinds kort onder de vleugels van Louis van Gaal bij Manchester United, was met drie assists en één goal bij alle Argentijnse treffers betrokken.

Di Maria verrichte eerst driemaal het voorbereidende werk, voordat hij zelf op het scoreformulier kwam. In de twintigste minuut zette hij Sergio Agüero met een fraaie pass van buiten het strafschopgebied oog in oog met doelman Manuel Neuer. De spits van Manchester City faalde niet; hij tikte de bal in één keer in het doel. Twintig minuten later volleerde Erik Lamela de 0-2 binnen, na een voorzet van Di Maria vanaf de rechterflank.

Kort na de pauze slingerde Di Maria een vrije trap voor het doel, waarna het leder werd binnengekopt door Federico Fernandez. Di Maria zelf gaf de overwinning drie minuten later extra cachet met de 0-4. De speler van Manchester United rondde knap af na een rush vanaf het middenveld. André Schürrle en Mario Götze maakten het verlies voor Duitsland iets draaglijker, door de achterstand te verkleinen tot 2-4.

De herhaling van de WK-finale in Düsseldorf stond onder leiding van de Nederlander Björn Kuipers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen