Van Dijk kreeg Oranje-internationals 'doodstil' met speech

4 september 2014, 08:30

Virgil van Dijk kreeg voor de eerste keer in zijn carrière een invitatie voor het Nederlands elftal. Voetbalminnend Nederland hoopte al een tijdje dat de verdediger zijn kans zou krijgen bij Oranje, maar de 23-jarige speler van Celtic werd keer op keer niet geselecteerd. Onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink mocht hij zich door een aantal absenten melden bij de nationale ploeg, die zich voorbereidt op de interlands tegen Italië en Tsjechië.

Nieuwe spelers moeten zichzelf van Hiddink kort introduceren, ten overstaan van de rest van de selectie. Toen Van Dijk als laatste aan de beurt was, kreeg hij alle Oranje-internationals stil. Dat vertelt Hiddink in De Telegraaf. "Meestal duren dat soort speeches niet langer dan 15 tot 45 seconden alvorens de sprekers worden 'weg geboehd' door hun ploeggenoten", aldus de kersverse bondscoach.

Hiddink was onder de indruk van de speech van de Oranje-nieuweling. "Virgil vertelde vanuit zijn hart zijn belevenissen van de laatste dagen waarin hij vader werd en kreeg daarmee de zaal doodstil", sprak de opvolger van Louis van Gaal over de Celtic-verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen