Van Ginkel captain bij Jong Oranje: "Uitstekend gedaan"

4 september 2014, 09:07

Marco van Ginkel is door bondscoach Adrie Koster benoemd tot aanvoerder van Jong Oranje. De 21-jarige middenvelder zal de kapitein op het schip zijn bij de Nederlandse talenten, die hun koers naar het EK in Tsjechië van volgend jaar zomer inzetten.

Van Ginkel, die afgelopen week op huurbasis van Chelsea naar Milan overstapte, geldt met 21 interlands als de meest ervaren kracht in de selectie van Jong Oranje. "Bovendien was hij in de laatste interlands onder Albert Stuivenberg (nu assistent van Louis van Gaal) ook weer aanvoerder. Dat heeft hij uitstekend gedaan, dus dat blijft zo", laat Koster optekenen in De Telegraaf. De bondscoach heeft veel vertrouwen in zijn groep: "Er zitten hier jongens bij die de stap een keer kunnen gaan maken. De groep is ontzettend gretig. Nu moeten we dat omzetten in een goed resultaat."

Jong Oranje speelt vanavond (donderdag) als groepshoofd tegen Jong Georgië, in de Adelaarshorst in Deventer. Maandag sluiten de Nederlandse talenten in Tilburg de kwalificatiereeks af tegen Jong Slowakije. Uiteindelijk spelen de tien groepswinnaars én de vier beste nummers twee uit de kwalificatiereeks tegen elkaar in de play-offs, waaruit zal blijken welke zeven landen gastland Tsjechië zullen vergezellen op het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen