Van Nistelrooy: "Ooit klaar zijn voor bondscoachschap"

4 september 2014, 09:20

Ruud van Nistelrooy debuteert vanavond in Bari op de bank als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, in de oefeninterland tussen Italië en Oranje. De voormalig topschutter heeft zin in zijn nieuwe uitdaging en hoopt dat hij een stevige groei zal doormaken als coach. Hij wil ooit de hoofdcoach van Oranje worden.

Van Nistelrooy was positief verrast toen de nieuwe bondscoach Guus Hiddink hem belde om zijn assistent te worden. "Volgens mij was het eind februari toen hij belde. Ik was compleet verrast. In deze fase van mijn loopbaan als beginnend trainer is zo'n kans fantastisch. Ik had nog nooit met Guus samengewerkt, maar ik hoorde van anderen alleen maar positieve verhalen. En die werden in de vervolggesprekken bevestigd", stelt de oud-spits van Oranje in Sp!ts.

De trainerscarrière van de oud-international zag het levenslicht bij PSV. Hij startte bij B1, daarna werd hij spitsentrainer bij de eerste selectie. Dit seizoen loopt hij drie dagen per week rond bij Jong PSV, in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal. "Na mijn ervaringen bij voornamelijk jeugdteams ben ik benieuwd hoe het er aan toe gaat bij Oranje, waar het om winnen gaat. Het puzzelen vind ik interessant."

"Wat heeft een speler nodig om het maximale uit zichzelf te halen?", vraagt Van Nistelrooy zich af. "Moet ik iets extra's doen of juist minder? Op die manier kom ik er ook zelf achter wat voor trainer ik ben. Ik denk dat ik als trainer op Ruud van Nistelrooij de ervaren speler lijk. Rustig, maar als ik iets doe gebeurt het met volle overgave, inzet en passie. Dus ik kan best een keer uit mijn vel springen, haha", lacht de 70-voudig international van Oranje.

Van Nistelrooy treedt bij Oranje in de voetsporen van Patrick Kluivert. "Voor hem heb ik veel bewondering. Zelf hoop ik ook op die manier van waarde te zijn voor het Nederlands elftal", aldus de oud-speler van onder meer PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Malaga. Het lijkt hem fantastisch om ooit de bondscoach van Nederland te worden: "Ik doe het allemaal stap voor stap, maar ooit hoop ik er zelf klaar voor te zijn. Als ik dan word gevraagd voor het bondscoachschap zeg ik volmondig ja. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen