Lens: "Als ik dit wist, had ik niet zo snel in Kiev getekend"

6 september 2014, 10:22   Bijgewerkt: 6 september 2014, 11:06

Jeremain Lens tekende in de zomer van 2013 een vierjarig contract bij Dinamo Kiev, maar heeft een niet al te best eerste jaar achter de rug in Oekraïne. De strijd tussen het regeringsleger en de Russische separatisten stortte het land de laatste maanden in chaos. "Spijt heb ik niet zozeer", zegt Lens in De Telegraaf.

"Maar als ik dit van tevoren had geweten, denk ik niet dat ik snel de keuze had gemaakt om daar naartoe te gaan", geeft Lens toe. De aanvaller werd afgelopen zomer in verbrand gebracht met een transfer, maar bleef in Kiev. "Als het zo makkelijk was om weg te gaan, had ik Dinamo Kiev wel verlaten. De club heeft echter veel vertrouwen in me en wilde me niet laten gaan. Ik heb met mijn volle verstand een contract in Kiev getekend. Maar er is natuurlijk wel wat veranderd", doelde hij onder meer op het neerhalen van vlucht MH17 in Oekraïne afgelopen zomer.

"Het is duidelijk dat dit niet de meest ideale situatie is om te voetballen", aldus de aanvaller, die de situatie nauwlettend in de gaten houdt. "De Russische president Vladimir Poetin zei dat hij Kiev binnen twee weken kan veroveren als hij dat wil. Het zijn uitspraken die me wel raken. Ik vraag me af of er een kern van waarheid in zit. Mijn zaakwaarnemer Jeroen Hoogewerf zit er kort bovenop en als de UEFA of FIFA heel Oekraïne onveilig verklaart, is het voor mij heel simpel: dan ben ik weg en kom ik niet meer terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen