Rooney: "Nieuwe Engelse generatie moet nu opstaan"

7 september 2014, 10:53

De nationale ploeg van Engeland begint maandagavond met een pittige uitwedstrijd tegen Zwitserland aan de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk. Wayne Rooney, de nieuwe captain van de Engelsen, stelt aan de vooravond van de interland dat drie punten van groot belang zijn. "Het is een cruciale wedstrijd, die we moeten  proberen te winnen."

Het WK liep voor Engeland uit op een bittere teleurstelling. Na de mondiale eindronde in Brazilië stopten routiniers Frank Lampard en Steven Gerrard als international, iets wat Ashley Cole in een eerder stadium al deed. Rooney, die door het wegvallen van de ervaren krachten de aanvoerder is, stelt dat de nieuwe generatie nu moet opstaan: "Het zijn spannende tijden. Er zijn grote spelers weggegaan. Nu moeten de jonge spelers zich aandienen."

Hoewel de Engelse internationals op papier niet minder zijn dan de Zwitserse spelers, stat Zwitserland elf plaatsen hoger genoteerd op de wereldranglijst. Daniel Sturridge, Ben Foster en Jack Colback haakten af bij de Engelse selectie, die naast Zwitserland ook tegen Slovenië, Estland, Litouwen en San Marino zal spelen Groep E.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen