Engeland boekt historische zege op Italië bij debuut Hasselbaink

23 maart 2023, 22:44   Bijgewerkt: 24 maart 2023, 09:18
Engeland boekt historische zege op Italië bij debuut Hasselbaink

Engeland heeft bij het debuut van Jimmy Floyd Hasselbaink als assistent-bondscoach een prima start gemaakt in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. In Napels werd regerend Europees Kampioen Italië met 1-2 verslagen in een replay van de finale van de vorige Europese eindronde.

Jimmy Floyd Hasselbaink debuteerde op de Engelse bank. De vijftigjarige Nederlander werd recent aangesteld als assistent van bondscoach Gareth Southgate. Declan Rice zorgde in het Stadio Diego Armando Maradona voor een vroege voorsprong van de Three Lions. De middenvelder van West Ham United schoot nog in het eerste kwartier de 0-1 achter doelman Gianluigi Donnarumma. Hij deed dat nadat een schot van Harry Kane uit een hoekschop voor zijn voeten was beland. 

Kane begon als gedeeld topscorer aller tijden van de Engelse ploeg aan het uitduel in Napels. Net als Wayne Rooney had de spits van Tottenham Hotspur tot donderdagavond 53 keer gescoord voor de Engelsen, maar op slag van rust schoot Kane zich in de recordboeken vanaf de strafschopstip. Hij mocht aanleggen na hands van Giovanni Di Lorenzo en faalde niet. 

Nadat Jack Grealish nog voor het rustsignaal had verzuimd om de 0-3 aan te tekenen, kon Italië na rust terugkomen in het duel. Dat deed het uiteindelijk al tien minuten na de break, toen debutant Mateo Retegui oog in oog met de Engelse doelman Jordan Pickford kalm bleef en de bal in de verre hoek schoot. 

Engeland kwam tien minuten voor tijd met tien man te staan toen Luke Shaw binnen een minuut twee gele kaarten kreeg en mocht gaan douchen. Toch hield de ploeg stand, waardoor het voor het eerst in 62 jaar weer eens een wedstrijd op Italiaanse bodem wist te winnen en Hasselbaink een prima debuut bezorgde als assistent. 

Overige uitslagen EK-kwalificatie

Kazachstan - Slovenië 1-2

Slowakije - Luxemburg 0-0

Denemarken - Finland 3-1

Portugal - Liechtenstein 4-0

San Marino - Noord-Ierland 0-2

Noord-Macedonië - Malta 2-1

Bosnië en Herzegovina - IJsland 3-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen