Gerechtshof bepaalt: provincie hoeft Vitesse niet te betalen

9 september 2014, 14:40

Binnen de lijnen gaat het niet al te best met Vitesse en ook buiten het veld heeft de club een pijnlijke nederlaag te verwerken gekregen. Het gerechtshof in Arnhem heeft in hoger beroep bepaald dat de provincie Gelderland de club en de Vrienden van Vitesse geen cent schadevergoeding hoeft te betalen.

Met het oordeel bevestigt het gerechtshof het vonnis van een rechtbank, vorig jaar. De zaak loopt al sinds 2001, in dat jaar beloofden Gelderse gedeputeerden aanvankelijk mee te helpen aan de financiële redding van de club. Deze belofte kon de provincie later niet waarmaken, waardoor de club en de Vrienden van Vitesse, een groep voormalige sponsors, claimden financiële schade te hebben geleden. Dit hebben deze partijen tijdens de rechtszaak onvoldoende hard kunnen maken, waardoor de provincie niets hoeft te betalen.

Aanvankelijk gaf de Hoge Raad Vitesse en de Vrienden van Vitesse gelijk, de rechtbank oordeelde vervolgens anders. Door de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem lijkt de langslepende zaak nu ten einde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen