'Chinezen halen betalingstermijn voor ADO-overname niet'

11 september 2014, 12:36

ADO Den Haag is overgenomen door Chinezen, maar wacht nog op de betaling van de Chinese investeerder Wang Hui. De betalingstermijn verloopt vrijdag en het zit er dik in dat deze niet gehaald wordt. "Maar deze deal wórdt afgerond", zegt Maarten Fontein, de interim-directeur van ADO.

Fontein vindt het niet gek als de betalingstermijn niet gehaald wordt door Wang Hui en zijn investeringsbedrijf United Vansen International Sports, zo geeft hij aan tegen BNR Nieuwsradio: "Het eerste wat mij opviel was de korte termijn. Ik vond acht of negen weken al zeer ambitieus, maar de Chinese partij dacht dat het wel binnen acht weken rond zou zijn. Elke financiële transactie moet worden goedgekeurd door de Chinese overheid: waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe?", aldus Fontein.

De interim-directeur vreest er niet voor dat ADO-eigenaar Mark van der Kallen de overname niet laat doorgaan: "Hij kan stoppen met de deal, maar als het de formele ambtelijke molen is die het ophoudt, kan ik het nog een tijdje geven. Ik denk dat je praat over maximaal twee maanden. Ik geloof niet dat er een plan B moet zijn, want ADO kan ook gewoon op de oude voet doorgaan."

Fontein heeft vertrouwen in de samenwerking met de Chinezen: "De visie voor ADO die ik heb geventileerd aan de heer Wang is dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om een gezonde club uit de middenmoot naar een volgende fase te brengen, áls de visie op investeren op een goede manier wordt ingevuld. Maar als het een handelshuis wordt van spelers kopen en quick-wins, dan geloof ik daar niet in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen