Rutten over Klassieker: "Dat zijn wedstrijden op zich"

19 september 2014, 17:06

Met vijf punten uit vijf wedstrijden bezet Feyenoord slechts de veertiende plaats in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd in de eigen Kuip nog met 1-2 verloren van Willem II. Daarnaast gingen de havenstedelingen donderdag in de Europa League met 2-0 onderuit in en tegen Sevilla. Desondanks blijft coach Fred Rutten in de aanloop naar de Klassieker tegen Ajax, komende zondag in Rotterdam (14.30 uur), positief.

"Als we tegen Ajax drie punten pakken, ziet de wereld er voor ons weer heel anders uit", zegt Rutten op Feyenoord.nl. Volgens de oefenmeester is de moeizame seizoensstart van zijn club te wijten aan een combinatie van factoren. "Vaak is het een kwestie van een bal binnenkant of buitenkant paal, wat medebepalend is voor het resultaat. Daardoor kan het tij ook zomaar keren. We kunnen veel beter, dat hebben we in eerdere wedstrijden ook aangetoond. Uit tegen Besiktas bijvoorbeeld was ons veldspel goed, net als tegen FC Twente, alleen hebben we onszelf toen niet beloond."

Rutten denkt niet dat de mindere prestaties van de afgelopen weken zullen doorwerken tegen Ajax. "Dat zijn wedstrijden op zich", stelt hij. "We moeten juist genieten van dit soort duels. Dat de druk wat hoger is na de mindere resultaten in de competitie, is bij een grote club als Feyenoord niet meer dan normaal. Het zou vreemd zijn als dat niet zo was. Aan ons de taak daar op goede wijze mee om te gaan. Wat dat betreft weet ik wat dit team kan. Wij zijn Feyenoord en gaan zondag voor de drie punten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen