Voorlopig geen nieuwe coach AZ: "Positie besmet verklaard"

20 september 2014, 09:14

AZ gaat op korte termijn geen nieuwe hoofdcoach presenteren. De Alkmaarse club heeft te horen gekregen dat het voorlopig geen opvolger van Marco van Basten mag vastleggen. Louis Everard, voorzitter van de VVCS, heeft namelijk bij het CBV (Coaches Betaald Voetbal) aan de bel getrokken.

"En daarom is de positie met terugwerkende kracht alsnog besmet verklaard", zegt de directeur van de VVCS in De Telegraaf. Everard neemt het zodoende op voor Alex Pastoor, die donderdag buitenspel werd gezet door AZ. In de verklaring van de club viel te lezen dat het met goedkeuring van beide partijen is gebeurd, maar volgens Pastoor is dat niet het geval.

"De directie, met Earnest Stewart en Robert Eenhoorn, heeft me grote complimenten gegeven voor de manier, waarop ik de zaak heb waargenomen tijdens de 'crisis' met de absentie van Marco", vertelt Pastoor. "Ze wilden daarmee hun vertrouwen naar mij uitspreken, en wilden het definitief voortzetten met de klus als hoofdtrainer. Dan is het een shock, verbijsterend en onbegrijpelijk om te zien, dat dat binnen een paar dagen 180 graden de andere kant op is gedraaid."

Zondag tegen PEC Zwolle zal Dennis Haar de honneurs als hoofdtrainer waarnemen. Van Basten is assistent. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen