Conte: "Het juiste moment om bij Juventus te vertrekken"

23 september 2014, 11:12

Na een aantal zeer succesvolle jaren gaf trainer Antonio Conte er afgelopen zomer de brui aan bij Juventus. Hij benadrukt een paar maanden later dat het voor hem het juiste moment was om bij de Turijnse grootmacht te vertrekken. "Als je een sterke relatie hebt, dan komt er een moment wanneer het juist is om te scheiden, voor ieder zijn bestwil."

Conte pakte drie Scudetto's op rij met Juventus, waarmee hij jarenlang de Serie A domineerde. Afgelopen zomer vertrok hij verrassend bij La Vecchia Signora, om bij de Italiaanse nationale ploeg aan de slag te gaan. "Dat is moeilijk om te begrijpen als je een supporter van Juventus bent, maar het is allemaal met goede intenties besloten. Mijn relatie met de clubleiding is niet kapot. Na drie jaar hadden we simpelweg het einde bereikt."

"In drie jaar hebben we alles opgebouwd", zegt Conte over zijn tijdperk als coach van Juventus. "Toen ik arriveerde was Juventus twee keer als zevende geëindigd. Het was niet eenvoudig om de juiste mentaliteit terug te brengen", kijkt de coach terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen