De Jong excelleert: "Ik heb de smaak lekker te pakken"

25 september 2014, 08:30

Luuk de Jong begon stroef aan zijn periode bij PSV, maar heeft zijn draai inmiddels gevonden in Eindhoven. De spits van de lijstaanvoerder van de Eredivisie was in vier achtereenvolgende wedstrijden trefzeker en voelt zich dan ook uitstekend. "Ik heb de smaak lekker te pakken."

Kampioen worden met PSV is niet het enige doel van De Jong. Het heilige vuur terugvinden en afrekenen met een rotperiode hebben ook een hoge prioriteit bij de zomerse aankoop van de Eindhovense club. Bij Borussia Mönchengladbach kon hij zijn hoge transfersom allesbehalve terugbetalen op het veld en bij Newcastle United kende hij een mislukt half jaar, zonder doelpunten. "Ik ben blij met het vertrouwen dat ik hier krijg. Het is inderdaad een tijdje geleden dat dit het geval was", stelt De Jong in Sp!ts.

Hij kende een matige start bij PSV, maar lijkt de afgelopen weken doelpunten op bestelling te maken. "Natuurlijk is mijn gevoel nu anders dan een paar weken geleden", geeft De Jong aan. "Ik wil altijd belangrijk zijn en dat was ik de eerste wedstrijden ook wel in de zin van hoe ik mijn taken uitvoerde, maar nu ben ik belangrijk door de goals die ik maak en dat geeft wel een ander gevoel. Een prettiger gevoel ja. Als je scoort groeit toch je zelfvertrouwen. Het begint steeds beter te lopen, zowel met mezelf als met het team."

"Ik merk dat aan de manier waarop de jongens mij zoeken in het veld. En dat ik goals maak is natuurlijk helemaal fijn", vervolgt de oud-speler van FC Twente. "Ik ben spits en ik word afgerekend op goals. Daarom is het van belang dat ik nu de strafschoppen neem. Er zijn spitsen die op 20 goals eindigen, waarvan er 8 zijn gescoord vanaf de stip. Maar dat zien mensen niet, die zien alleen dat je 20 keer hebt gescoord", weet De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen