''Lekken bedrijfsgevoelige informatie' reden ontslag Pastoor'

25 september 2014, 18:51   Bijgewerkt: 25 september 2014, 19:28

Het 'lekken van bedrijfsgevoelige informatie naar de media' heeft AZ doen besluiten om Alex Pastoor op straat te zetten. Dat blijkt uit de ontslagbrief van de Alkmaarse eredivisieclub aan de 47-jarige oefenmeester. Het document is in handen gekomen van de NOS.

"Inmiddels is voor AZ onomstotelijk komen vast te staan dat er wel degelijk sprake is geweest van het lekken van bedrijfsgevoelige en bovendien bewust verdraaide informatie vanuit de directe omgeving van Alex Pastoor", citeert de publieke omroep de brief van AZ. "AZ is volledig op de hoogte van alles dat zich in dat verband heeft afgespeeld en de onverkwikkelijke rol die Alex Pastoor hierin heeft gespeeld. Bovendien is nu gebleken dat Alex Pastoor hierover tegen AZ heeft gelogen toen hij hiermee werd geconfronteerd. Het moge helder zijn dat hierdoor sprake is van een ernstige vertrouwensbreuk met als gevolg dat AZ niet langer wenst samen te werken met Alex Pastoor."

AZ meldde afgelopen maandag nog via de officiële kanalen dat Pastoor is vertrokken vanwege een 'integriteitskwestie'. "De club heeft de voormalig assistent-trainer nooit openlijk in de pers beticht van lekken van bedrijfsinformatie. Dit wordt wel in verschillende media ten onrechte aangehaald", klonk het destijds. "Onder integriteit valt onder meer de manier waarop men intern bij AZ met elkaar omgaat. De club voelde zich na oncollegiale acties en uitlatingen van Pastoor richting AZ en enkele collega's genoodzaakt om per direct afscheid van elkaar te nemen."

Assistent-coach Pastoor en hoofdtrainer Marco van Basten zouden van functie wisselen omdat laatstgenoemde de stress niet langer aan kon. Dat ging echter niet door. Nog voordat de 'integriteitskwestie' aan het licht kwam, werd gemeld dat AZ en Pastoor het niet eens konden worden over de voorwaarden. Desondanks wil de oefenmeester graag terugkeren in zijn oude functie van assistent, maar daar zit men bij AZ niet op te wachten, blijkt uit de ontslagbrief. "Het besluit van AZ om de arbeidsovereenkomst met Alex Pastoor te beëindigen is definitief en onomkeerbaar", klinkt het.

AZ wil tegenover de NOS niet reageren op de tegenstrijdigheden omdat de zaak in juridische handen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen