AZ en Van den Brom bereiken mondeling akkoord

26 september 2014, 19:52

Nadat er zich wekenlang een behoorlijk soap afspeelde in Alkmaar, is er nu witte rook te zien. AZ en John van den Brom hebben vrijdagavond een mondeling akkoord bereikt over een dienstverband als hoofdcoach. Na het weekend worden de laatste plooien op contractueel vlak gladgestreken. Dat melden de Alkmaarders via de officiële kanalen.

Voordat de komst van de nieuwe hoofdcoach in kannen en kruiken wordt gemaakt, ligt de Alkmaarse prioriteit op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van komende zaterdagavond. Na het duel in de Hofstad zal de focus verlegd worden naar het in orde maken van het contract van de 47-jarige Van den Brom, die Heracles Almelo onlangs nul op het rekest gaf.

Van den Brom verdedigde in zijn carrière als speler de clubkleuren van Vitesse, Ajax, Istanbulspor (Tur) en De Graafschap. Als trainer was hij werkzaam bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag en Anderlecht. Met de Belgische club werd hij in 2013 landskampioen, maar afgelopen seizoen werd hij wel de laan uitgestuurd in Brussel.

Met de aanstelling van Van den Brom lijkt de rust langzamerhand terug te keren in Alkmaar. AZ was naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, nadat Marco van Basten een stapje terug deed en diens assistent en de nieuwe beoogde hoofdtrainer Alex Pastoor ontslagen werd, wegens het 'lekken van bedrijfsgevoelige informatie naar de media'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen