Van den Brom na moeizame start niet langer onder druk met prijs

30 september 2022, 22:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

John van den Brom (55) kende een zeer ongelukkige start als trainer van Lech Poznan met onder meer de uitschakeling in de voorronde van de Champions League en immer puntverlies in de Poolse competitie. Maar inmiddels heeft hij de boel weer goed op de rit en is hij gekozen tot de manager van de maand september.

In de voorronde van het miljardenbal werd Van den Brom aan het begin van dit seizoen met zijn elftal verslagen door Qarabag (5-1 na een 1-0 zege in eigen huis), terwijl ook de Poolse supercup werd verloren van Raków Czestochowa (0-2). Ook in de competitie was de start matig en daardoor stond de Nederlandse coach al serieus onder druk.

Maar in september heeft Lech Poznan zich opgewerkt tot de subtop van Polen, met aansluiting bij de top. Widzew Lodz en Warta Poznan werden verslagen, terwijl Pogon Szczecin op een gelijkspel gehouden werd (2-2). In Europa was er bijna een stunt tegen Sevilla in de groepsfase van de Europa League (4-3), waarin Austria Wien (4-1) wel royaal werd verslagen.

Lees ook: Knap hersteld: Ten Hag heeft eerste individuele prijs binnen

Van den Brom is sinds deze zomer actief in Polen, nadat hij de afgelopen jaren actief was bij Al-Taawoun en RC Genk over de landsgrenzen. Daarvoor was hij met wisselend succes actief bij FC Utrecht, AZ, Anderlecht, Vitesse en ADO Den Haag. Komend weekend wacht voor de oefenmeester met Legia Warschauw een cruciale wedstrijd in de strijd bovenin: het is af- of aanhaken. 

🎁 Zet in en win 100 keer je inzet bij Jacks.nl als Ajax wint van Sparta!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen