'Mister Vitesse' Theo Bos uitgebreid herdacht op tiende sterfdag

28 februari 2023, 13:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vandaag, op 28 februari, is het tien jaar geleden dat Theo Bos overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De vele herinneringen aan 'Mister Vitesse' zijn echter nog altijd springlevend.

Theo Janssen haalt bij de NOS een bijzonder moment terug. "Ik weet nog dat we een uitwedstrijd speelden bij NAC of Roda JC en ik van achteren werd aangevallen door een supporter. Theo was assistent-trainer en stond naast mij. Voordat ik er erg in had zag ik die supporter door de lucht vliegen", zegt de oud-Vitessenaar. De gebeurtenis is typerend voor Bos, vindt Janssen. "Dat was Theo. Hij kwam altijd op voor anderen."

Ook John van den Brom denkt nog regelmatig terug aan alles wat hij met Bos beleefde. De twee waren jarenlang ploeggenoten en hielden daarna altijd contact. "We hebben zo veel beleefd. Ook met Edward Sturing erbij, Theo en ik waren slaapmaatjes en hebben toen veel gepraat met elkaar. Ook over zaken die niet over voetbal gingen", zegt de huidige trainer van Lech Poznan. "Toen ik trainer van Anderlecht was, kwam een doodzieke Theo speciaal naar België gereden om een training te bezoeken. Dat ontroert mij enorm."

Eigen tribune

Bij Omroep Gelderland komt Marieke, de vrouw van Bos, aan het woord. "Het is alweer tien jaar geleden, maar het lijkt alsof het pas twee of drie jaar geleden is. Dat zal vast komen omdat de mensen hem blijven eren. Er wordt nog steeds over hem gesproken. Dat houdt hem wel levend, nog steeds", zegt ze. Nog voor het overlijden van Bos vernoemde Vitesse een tribune in het GelreDome naar de clublegende. "Ja, fantastisch. Hij heeft dat zelf nog wel meegemaakt, zijn eigen tribune. Hij vond dat heel bijzonder, maar hij zei ook: 'Als ik niet ziek zou zijn geweest, had ik geen eigen tribune gehad'. Dat was dan ook zijn nuchterheid", typeert zijn vrouw hem. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen