Sinkgraven: "Goed nadenken over mijn volgende stap"

Ger
28 september 2014, 20:10

Daley Sinkgraven kroonde zich in de thuiswedstrijd tegen PSV tot matchwinner. De talentvolle middenvelder van sc Heerenveen nam diep in de tweede helft het enige doelpunt voor zijn rekening. En dat terwijl hij aanvankelijk nog vreesde een kater aan het duel over te houden.

Met een volledig mislukte vrije trap leidde Sinkgraven in de eerste helft namelijk de rode kaart van ploeggenoot Stefano Marzo in. "Dat was mijn schuld. Ik kon wel door de grond zakken", zegt Sinkgraven tegenover FCUpdate.nl. "Daarna hebben we het met tien man echter compact weten te houden. Toen ook PSV een rode kaart incasseerde, kregen we weer hoop."

Uitgerekend Sinkgraven maakte in de 78ste minuut het winnende doelpunt. "Het was een goede actie van Luciano (Slagveer, red.) en ik wist direct dat dit dé kans was om de wedstrijd te beslissen. De bal ging er precies zo in als ik in m'n hoofd had. Een kippenvelmoment", geniet de middenvelder na. "Of dit het hoogtepunt is van mijn loopbaan? Ach, ik ben vooral blij dat we hebben gewonnen."

Met Heerenveen heeft Sinkgraven op de ranglijst nu slechts een punt minder dan PSV, Ajax en PEC Zwolle. "In principe hoeven we voor niemand bang te zijn, zeker thuis niet. Voor mij is het dan ook niet de vraag of PSV vandaag slecht was. Wij waren vooral heel goed. We kunnen gewoon uitstekend voetballen."

Door zijn winnende treffer zet Sinkgraven zichzelf nog nadrukkelijker in de belangstelling van de Nederlandse top. De interesse van Ajax is al geruime tijd geen geheim meer. "Maar zo'n transfer ligt nog ver voor me. Over mijn volgende stap wil ik echt goed nadenken."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen