Op zijspoor belande Sinkgraven sluit Eredivisie-terugkeer niet uit

21 februari 2023, 13:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Sinkgraven sluit niet uit dat hij komende zomer terugkeert naar de Eredivisie. De linkervleugelverdediger beschikt over een aflopend contract bij Bayer Leverkusen en gaat de Duitse club aan het einde van het seizoen hoogstwaarschijnlijk verlaten.

"Ik weet dat de Europese topclubs niet geïnteresseerd zijn, maar ik wil nog wel in een mooie competitie blijven spelen", aldus Sinkgraven tegen de NOS. De Eredivisie hoort daar in principe niet tussen. "Ik ben 27 jaar... Of de Nederlandse top moet zich melden."

In 2019 vertrok Sinkgraven van Ajax naar de Bundesliga omdat Peter Bosz (toenmalig coach van Leverkusen) de linksback graag wilde hebben. De Duitse competitie is volgens hem intenser dan de Nederlandse. "Je bent continu aan het omschakelen, terwijl je bij Ajax steeds balbezit had."

Lees ook: Malacia noemt een kwaliteit van Shaw waar hij nog van kan leren

Sinkgraven is de afgelopen jaren niet bijster veel aan spelen toegekomen bij Leverkusen. Onder Xabi Alonso hoeft de voormalig speler van Ajax ook niet op veel speeltijd te rekenen, al verscheen hij de laatste twee competitiewedstrijden wel plots aan de aftrap. Uitleg wordt hem niet gegeven. "Ik snap het soms ook niet. Het heeft alleen geen zin om steeds naar de trainer te stappen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen