Feyenoord heeft wensenlijstje klaarliggen, goed nieuws over Til

21 juni 2022, 12:46
Feyenoord heeft wensenlijstje klaarliggen, goed nieuws over Til

Feyenoord kan pas serieus de transfermarkt op als Tyrell Malacia is verkocht. De Rotterdammers kunnen zo'n veertig procent van dat bedrag investeren in nieuwe spelers. Een akkoord tussen de Stadionclub en Olympique Lyon wordt steeds verder genaderd en dus kan het wensenlijstje uit de kast worden getrokken.

Op het lijstje staan volgens Voetbal International de Nederlandse namen, die reeds de revue hebben gepasseerd. Ian Maatsen (Chelsea), Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Mees Hilgers, Joshua Brenet (FC Twente) en Bas Dost (clubloos) zijn in beeld bij directeur Frank Arnesen. Maatsen zou persoonlijk al rond zijn met de Rotterdammers, maar een akkoord met Chelsea moet nog worden gemaakt.

'Sinkgraven heeft geen haast. Brenet twijfelt. Hilgers is vooralsnog te duur, net zoals Ekkelenkamp', schrijft het weekblad, dat weet dat Dost naar meer clubs kan en er intern over hem getwijfeld wordt. Toch is het succes op de transfermarkt belangrijker dan het sportieve succes alleen in komend jaar. 'Het is voor Slot een belangrijke voorwaarde om eventueel zijn contract te verlengen', weet VI over het binnenhalen van jonge spelers, die kunnen stijgen in waarde.

Lees ook'FC Emmen lijkt Feyenoord af te troeven in de strijd om Dost'

Til toch naar Feyenoord?

Op transfergebied kreeg Feyenoord wel goed nieuws van de UEFA woensdag. Buitenlandse spelers die voor Russische of Oekraïense clubs spelen, hebben namelijk het recht om hun contracten op te schorten tot 30 juni 2023. Dat betekent dat bijvoorbeeld Guus Til komend seizoen alsnog een jaar voor de Rotterdammers kan spelen, als hij zijn contract opschort. 'Op deze manier kunnen spelers blijven spelen en trainen en een salaris ontvangen', staat er onder meer te lezen op de site van de UEFA om deze beslissing te nemen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen