Garcia is woest: "In Turijn zeventienmetergebied"

5 oktober 2014, 23:50   Bijgewerkt: 6 oktober 2014, 00:13

AS Roma-trainer Rudi Garcia was na de nederlaag bij Juventus (3-2) woedend op scheidsrechter Gianluca Rocchi, die Juve onder meer twee strafschoppen toekende. Beide keren vond het vergrijp akelig dicht bij de grens van het strafschopgebied plaats.

"In Turijn hebben ze blijkbaar niet een zestienmetergebied, maar een zeventienmetergebied. Ik snap dat het moeilijke beslissingen waren, maar alle beslissingen nam hij in het voordeel van Juventus. Dit was een beladen wedstrijd. Normaal gesproken wordt voor zulke duels een scheidsrechter aangewezen die weet hoe hij met spanning om moet gaan", aldus Garcia, die door aanmerkingen op de leiding al in de eerste helft naar de tribune werd gestuurd.

De Fransman meent dat het tijd is voor technische hulpmiddelen. "We kunnen belangrijke beslissingen over een penalty of doelpunt misschien niet meer aan een arbiter overlaten. We leven in de 21ste eeuw. Waarom kunnen we geen televisiebeelden gebruiken? Dat zou enorm helpen."

Juventus-trainer Massimiliano Allegri hield na afloop wijselijk zijn mond over de beslissingen van Rocchi. "Ik ben al zeven jaar trainer in de Serie A en ik word nooit boos op scheidsrechters. Ik vind dat je de gebeurtenissen op het veld geen recht doet door alles in de schoenen van Rocchi te schuiven. Het was in mijn ogen een geweldige wedstrijd. Roma heeft laten zien dat ze een te duchten tegenstander zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen