De Vrij goed op zijn plek bij Lazio: "Hier was ik aan toe"

9 oktober 2014, 08:21

Stefan de Vrij speelt nu een aantal maanden in de Italiaanse Serie A, bij SS Lazio. De verdediger van Oranje traint, net als tijdens zijn periode bij Feyenoord, naast de reguliere trainingen voor zichzelf. De 22-jarige defensieve kracht uit Ouderkerk aan den IJssel wil het maximale uit zijn carrière halen en leert naar eigen zeggen veel in Rome.

"Hier doe ik het vooral bij de club", zegt De Vrij in De Telegraaf over zijn extra activiteiten buiten de trainingen.  "Werken aan mijn zwakke punten, zoals m'n wendbaarheid. Iedereen staat daarvoor tot mijn beschikking, terwijl we ook als team veel extra trainingsarbeid buiten de veldtraining leveren", aldus de verdediger, die koste wat het kost een nog betere verdediger wil worden. "Daarom ben ik goed op mijn plaats in Italië en bij Lazio Roma."

Bij Lazio is De Vrij niet de enige Nederlander, aangezien Edson Braafheid er ook onder contract staat. "We kunnen goed met elkaar opschieten. Ik heb deze stap op het juiste moment genomen. Hier was ik aan toe na Feyenoord. Zo'n derde plaats op het WK helpt uiteraard. Je komt gelijk als iemand binnen", zegt De Vrij, die dat overigens nog niet echt merkt in de straten van de Italiaanse hoofdstad. "Ik kan gewoon nog ongestoord over straat. Niemand valt me lastig."

In de Serie A staat De Vrij tegenover geslepen en sterke spitsen. "Kijk eens wat voor topspitsen daar rondlopen. Bij een relatief kleine onbekende club als US Sassuolo loopt Simone Zaza, de spits van het Italiaanse elftal. Het zijn net sluipmoordenaars, die je altijd proberen te fucken met hun onverwachte loopacties. Zoals ons overkwam met Oranje in Bari. Daarom kan ik bij Lazio alleen maar een betere verdediger worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen