IOC wil Winterspelen niet verschuiven voor WK in Qatar

9 oktober 2014, 13:07   Bijgewerkt: 9 oktober 2014, 13:40

De ECA, de belangenvereniging van Europese voetbalclubs, wil dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de Winterspelen van 2022 verplaatst, als deze in Qatar zullen plaatsvinden. Dat stelde vice-voorzitter Umberto Gandini, naar aanleiding van het feit dat het WK in Qatar waarschijnlijk in de winter zal worden gespeeld. De IOC ziet hier echt geen heil in. Dat heeft het laten weten in een reactie op het plan van de ECA.

De belangenvereniging wil dat het WK vanwege de hoge zomertemperaturen naar januari of februari van 2022 verplaatst wordt. "Ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar het WK en de Zomerspelen zijn de grootste sporttoernooien ter wereld. De Winterspelen hebben, met alle respect, die status niet. Dat evenement kan indien nodig best verschoven worden. Met wijsheid en overleg is het mogelijk een oplossing te vinden waar de meerderheid tevreden mee is", sprak Gandini.

Niet alleen de hoge temperaturen zorgen voor discussie over het WK in Qatar. Ook de omstandigheden waarin de bouwvakkers moeten werken en de mogelijke corruptie rond de toewijzing van het WK zijn kwesties die spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen