'NEC kan huur stadion en sportcomplex niet meer betalen'

14 oktober 2014, 10:19

NEC blijkt na de degradatie uit de Eredivisie met financiële problemen te kampen. De problemen zijn zo groot, dat het de huur van het Goffertstadion en sportcomplex de Eendracht niet meer betalen. De gemeenteraad is daar door burgemeester en wethouders vertrouwelijk over geïnformeerd, weet Omroep Gelderland.

Naar verluidt kampt NEC, dat aan kop staat in de Jupiler League en onlangs de eerste periode won, met een tekort van anderhalf miljoen euro. In november worden in de gemeenteraad 'verschillende oplossingsrichtingen' besproken voor de betalingsproblemen van de Nijmeegse club, meldt wethouder Helmer-Englebert.

Vorige week erkende directeur Bart van Ingen al dat hij de begroting niet rond kreeg. "Wij wisten dat dit financieel een uitdagend jaar zou worden. Het is lastig een balans te vinden en een financieel consistent beleid te voeren. We wachten op de categorie-indeling van de KNVB in november en zullen dan de situatie toelichten. Maar er ligt al concreet plan om alles op te lossen", zei de beleidsmaker in gesprek met de regionale omroep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen