Volendam en Eindhoven solide, Jong Ajax wint niet

24 oktober 2014, 21:57   Bijgewerkt: 24 oktober 2014, 22:09

FC Volendam en FC Eindhoven hebben zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen in de Jupiler League. Beide ploegen nestelden zich dankzij een keurige overwinning steviger in de bovenste regionen van de ranglijst. Jong Ajax speelde gelijk tegen Jong PSV, terwijl FC Emmen in eigen huis heer en meester was tegen Jong FC Twente.

Volendam deed goede zaken tegen een concurrent. De ploeg van trainer Hans de Koning wist De Graafschap, de nummer zes van de competitie, in eigen huis een 2-1 nederlaag toe te dienen. Henk Veerman en Kevin Brands zorgden voor de theepauze al voor de Volendamse doelpunten, de aansluitingstreffer van Jerry van Ewijk kwam te laat. Dankzij de drie punten komt de ploeg uit het vissersdorp op gelijke hoogte met Roda JC, de nummer twee. Beide clubs hebben 25 punten verzameld, al had Volendam hier een wedstrijd extra voor nodig.

Ook Eindhoven meldde zich weer in de top van de Jupiler League. De ploeg uit de lichtstad had een zeer gemakkelijke avond: op visite bij Telstar werd met 0-5 gewonnen, door treffers van Joey Sleegers, Anthony van den Hurk, Maxime Gunst, Branco van den Boomen en Tom Boere. De Brabanders staan één punt achter Volendam, op de vierde plaats.

Jong Ajax wist op sportcomplex De Toekomst niet te winnen van Jong PSV. Richairo Zivkovic bracht de ploeg van trainer Andries Ulderink na twaalf minuten verdiend aan de leiding. Hij tekende op zeer fraaie wijze de 1-0 aan, na een assist van Ruben Ligeon. De Amsterdamse talenten gaven de zege echter uit handen: Steven Bergwijn zorgde in de slotfase voor een remise. Jong Ajax blijft steken op plaats tien, Jong PSV staat nu twaalfde.

FC Emmen won simpel met 3-0 van Jong Twente. Cas Peters, Roland Bergkamp en Boy Deul deden allen een duit in het zakje namens de Drentenaren. Tot slot hield FC Den Bodsch de punten in eigen huis tegen Fortuna Sittard (1-0) en boekte Almere City FC een zwaarbevochten 3-2 zege op Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen