Utrecht wil opheldering over Nijhuis: "Bij KNVB neergelegd"

25 oktober 2014, 09:18   Bijgewerkt: 25 oktober 2014, 11:04

Bas Nijhuis kwam vrijdag in het nieuws met problemen in zijn privéleven, maar blijft door de KNVB aangesteld voor het duel tussen FC Utrecht en PSV van zondag in de Eredivisie. Wilco van Schaik, directeur van Utrecht, vraagt zich af of dat wel verstandig is. Hij heeft contact opgenomen met de voetbalbond.

"Ik heb contact opgenomen met de KNVB om over de situatie te praten", zegt algemeen directeur Van Schaik in De Telegraaf. "Laat ik voorop stellen, dat ik deze situatie heel rot vind voor Nijhuis. Als er aangifte tegen je wordt gedaan, wil dat niet zeggen dat je ergens schuldig aan bent. Dat ben je pas, als de rechter dat als zodanig heeft beoordeeld. Maar ik heb wel bij de KNVB neergelegd, of zij beseffen dat er door deze situatie extra druk is komen te liggen op Nijhuis."

Van Schaik beseft dat er druk kan komen te liggen op Nijhuis. "Het voetbal is de meest mediagenieke sport in Nederland en iedereen ligt onder een vergrootglas", zegt de beleidsbepaler. "Als zoiets bij het jeu de boules gebeurt, kraait er geen haan naar. De vraag is wat voor impact al deze aandacht gaat hebben op Nijhuis en de wedstrijd, die hij moet fluiten. De KNVB heeft alles afgewogen en geoordeeld, dat Nijhuis kan fluiten. Ik hoop dat ze daar achteraf geen spijt van krijgen."

De KNVB vindt het niet nodig om de arbiter rust te geven. "Deze zaak vormt geen belemmering voor het functioneren van de scheidsrechter", laat de KNVB weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen