NAC sommeert Willem II per brief om talent terug te sturen

31 oktober 2014, 08:24

Een heuse soap in het Brabantse voetbal. Grad Damen, een 17-jarig talent uit de jeugdopleiding van NAC Breda, besloot onlangs om de deur van het Rat Verlegh Stadion achter zich dicht te trekken. Hij was ontevreden over de situatie bij de club en stopte met voetballen, maar dook even later ineens op bij streekgenoot en aartsrivaal Willem II. Dat is tegen de regels en dus eist NAC dat Willem II het talent weer laat gaan.

Donderdag vond Willem II een brief op de deurmat, waarin door NAC Breda gesteld wordt dat Damen niet meer voor de ploeg uit Tilburg uit mag komen. Dat zou alleen mogen als het een opleidingsvergoeding voor hem betaalt, die neer zou komen op ongeveer 80.000 euro. "Ik snap de brief van NAC", reageert Willem II-coach Jurgen Streppel bij Omroep Brabant op de merkwaardige soap. "Het is logisch, want het mag niet volgens de regels. Hij is nu dus ook weg bij Willem II." De opleidingsvergoeding op tafel leggen is voor Streppel geen optie. "Wij hebben geen geld en zouden er het geld ook niet aan willen uitgeven. Het is einde verhaal wat ons betreft."

Of Damen ook daadwerkelijk terugkeert naar NAC, is onzeker. De speler en zijn familie ontvingen donderdag een mail met aangetekende brief, waarin staat dat de club met hem verder wil. Deze actie wekte verbazing bij de familie Damen, omdat eerder afgesproken was dat beide partijen eerst met elkaar in gesprek zouden gaan. "Eerst willen ze een gesprek en nu dit. Blijf niet zo vervelen met ons kind", bromt de vader van het talent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen