Van Hanegem geniet van Koemannen: "Ben er bijna trots op"

3 november 2014, 11:55

Willem van Hanegem steekt in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld ditmaal de loftrompet over de prestaties van Ronald en Erwin Koeman bij Southampton. De twee broers presteren vooralsnog exceptioneel goed met de Engelse club. Dit weekend werd Hull City geklopt, waardoor Southampton op de tweede plek blijft. "Ik vind het een prestatie waar hier in Nederland niet genoeg de aandacht op gevestigd kan worden", stelt hij.

Van Hanegem geniet van 'het proces' dat Ronald Koeman en zijn broer doormaken bij Southampton. "Die twee tekenden bij Southampton en daarna werden er een stuk of vijf, zes goede spelers verkocht. Zij haalden Tadic, Pellè, Alderweireld en nog een paar. Niemand verwachtte wat van ze en dat was juist hun geluk, ze startten vanuit de schaduw. Ze moeten de meeste sterke clubs nog krijgen, maar op een kwart van het seizoen staat het duo op vier puntjes van Chelsea en hebben ze maar vijf doelpunten tegen gekregen, ik geloof niet dat er een club in het Engelse profvoetbal is die zo weinig goals toestaat. Vind ik heel knap", aldus de oud-middenvelder.

Door de recente successen wordt er inmiddels anders tegen Southampton aangekeken. De verwachtingen nemen toe, tegenstanders gaan zich instellen op de speelwijze van de club. Van Hanegem: "Ik verheug me op de komende weken. Hun team gaat anders behandeld worden door de tegenstander, de media en het publiek. De verwachtingen nemen per week toe, dat gaat impact krijgen op hun spel en misschien wel op het resultaat. Heel mooi om te zien hoe ze daar mee omgaan. Ik ben er bijna trots op, twee Nederlandse trainers in zo'n positie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen